Ет өнімдерін өндіру желісінің операторы-етпен, балықпен, құспен, теңіз өнімдерімен түрлі операцияларды орындайтын маман: дайын ет өнімдері мен бұйымдардың әр түрлерін дайындау, өлшеп орау, ресімдеу, жинақтау, қабылдау және буып-түю.
Ет өнімдерін өндіру желісінің операторы мынадай жұмыс түрлерін орындай алады: бақылау-өлшеу аспаптары мен автоматиканың көмегімен бақылау, шикізат пен материалдардың шығыс нормаларының сақталуын бақылау, өнім сапасының нашарлауына әкелетін себептерді анықтау және жою, қызмет көрсетілетін жабдықты дайындау.
Жаңа бастаған маманның орташа жалақысы 80-100 мың теңге аралығында болады.
Осы біліктілік бойынша табысты оқу және одан әрі табысты жұмыс істеу үшін студенттің биология, физика, химия саласындағы білімі болуы тиіс.
Ол жеке қасиеттерді қажет етеді, мысалы: ұқыптылық, дәлдік, шыдамдылық, шыдамдылық, жауапкершілік, әдептілік.
Ең аз тәжірибе, жоғары білікті маман болу үшін-5 жылдан бастап.
Бұл мамандықтың артықшылығы - жақсы шеберлерге деген сұраныс.
Жас маман жұмыс құралымен қызмет көрсету кезінде қиындықтарға тап болуы мүмкін.
Кәсіптің кемшілігі-жануарлардың үлкен қаңқаларымен ауыр жұмыс-жақсы физикалық пішінге, сондай-ақ тән иісіне ие болу керек. Ет өңдеуде барынша назар аудару, дәлдік, психологиялық тұрақтылық қажет.