Ет өңдеуші

3W07210101
13668 қаралым

Сипаттама

Қасапшы-ет, балық, құс, теңіз өнімдерімен, жануарларды союдан бастап және  тауарларды сатумен айналысатын маман.

Қасапшы келесі жұмыс түрлерін қолмен орындай алады:

  • терісін сыпыру;
  • ұшаны мүшелеу;
  • еттің, шпиктің, беконның және субөнімдердің ірі бөліктерін сату, тағам дайындау және консервілеу үшін кесектер мен жолақтарға кесумен;
  • порциялық кесектерден үлдірлерді бөліп, тері және шашақ учаскелерін тазалаумен;
  • ет сатумен.

Жаңа бастаған маманның орташа жалақысы 100 мың теңге аралығында болады.

Осы біліктілік бойынша сәтті оқу және одан әрі табысты жұмыс істеу үшін студент малдың құрылымның анатомиясын, гастрономия және аспаздық саласындағы білімі болуы керек.

Ол жеке қасиеттерді қажет етеді, мысалы: ұқыптылық пен дәлдік, шыдамдылық пен шыдамдылық, жауапкершілік.

Ең төменгі тәжірибе, жоғары білікті маман болу үшін-3-5 жылдан бастап

Бұл мамандықтың артықшылығы сұранысқа ие-жақсы қасапшы бағаланады. Қазір жақсы мейрамханаларға кәсіби ет кесектеушілер қажет.

Жас маман қасапшы мамандығының керемет дәлдікті қажет ететінін атап өткен жөн. Санитарлық және технологиялық нормаларды білу және сақтау, сондай-ақ жұмыс құралына қызмет көрсету мүмкіндігі қажет.

Кәсіптің кемшілігі-жануарлардың үлкен ұшаларымен ауыр жұмыс -жақсы физикалық пішінге, сондай-ақ өзіне тән иісіне ие болу керек. Ет өңдеуде барынша назар аудару, дәлдік, психологиялық тұрақтылық қажет.

Қалай түсуге болады

Қабылдау емтиханы:
Емтихансыз. Әңгімелесу

~
Орындар саны
0
Қазіргі үміткерлер саны

Бейіндік пәндер

Қайда жұмыс істеуге болады

Бұл біліктіліктің түлектері мейрамханалар мен тамақтану орындарында, ірі супермаркеттерде, шағын дүкендерде, жартылай фабрикаттарды өндірумен айналысатын өндірістік учаскелерде жұмыс істей алады.

Бізді қалай таба аласыз

8-7212-35-50-44
pl_3@mail.ru
г. Караганда ул. Столичная, 2а
https://kitk.mycollege.kz/